SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

Altın Safran Kek

Verim: 10 porsiyon

Hazırlama Süresi:
15 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Toplam Süre: 30 dakika


Malzemeler:


• Yumuşatılmış 1 çorba kaşığı tereyağı,
• Kullanım bölünmüş 2 / 3 su bardağı süt,
• 1 tatlı kaşığı safran konuları
• 1-1/3 bardak kek unu
• 1-3/4 su bardağı şeker, bölünmüş kullanmak
• Kabartma tozu 1 çay kaşığı
• Kabartma tozu 1 / 2 tatlı kaşığı
• 1 büyük yumurta
• 2 çorba kaşığı gül suyu
• 1-1/2 çay kaşığı vanilya, bölünmüş kullanmak
• 3 / 4 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı fıstık doğranmış


Hazırlanışı:


Fırıni 375 F Fırça yumuşamış tereyağı ile bir 9 inç kek kalıbına için.

Yer safran konuları ve küçük tencerede bir süt 2 çorba kaşığı. karıştırarak ateşten alın ve soğumaya bırakın, daha sonra kaynamaya getir.

kapta büyük, birlikte kek un, şeker 1 su bardağı fırçalamak kabartma tozu ve kabartma tozu . bir kenara bırakın.

kapta küçük, yumurta kalan süt, karışım safran / süt birleştirmek gül suyu, ve çay kaşığı 1 vanilya . un karışımı dökün bu ıslak karışım ve kombine kadar sadece karıştırma, bir çatal ile karıştırın.

Hemen hazır kek kalıbına ve 15 dakika ya da merkezi takılı bir tahta almak temizlemek gelene kadar pişirin dökün. 5 dakika soğumaya bırakın.

Bu arada küçük bir tencerede su ve kalan 3 / 4 su bardağı şeker ilave edin ve kaynamaya getirin. tatlı kaşığı 2 / kalan 1 ilave edin, sonra dakika Let kaynatın 5 vanilya .

içinde eşit delikler Poke pasta şiş ile bir ahşap. Kaşığı vanilya üst üzerinde şurup pasta ve kıyılmış serpin antep fıstığı . oda sıcaklığına kadar soğumasını bekleyiniz.

Eğer baklava için olduğu gibi hizmet etmek, baklava dilimi seklinde Altın Safran Cake kesti.