SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

Safranlı İstanbul Pilavi

Mutfak: Türk

Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta

Malzemeler
2 Bardak pirinç
125 gr. margarin
2,5 su bardağı tavuk suyu
2 kahve fincanı badem
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
1 adet haslanmış tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
1 çay kasigi safran
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 damla limon suyu
1 tane kesme şeker

Yapılış Tarifi

Pirincin nisastası giderilerek yıkanır.125 gr. margarinde pirinçler saydamlaşana dek kavrulur. (Bu yöntem pilavın kokulu ve bir birine yapışmamasını sağlar.) Safran 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyunda eritilir. Sıcak tavuk suyu pirince ilave olunur. Tuz, limon suyu ve kesme şeker eklenip pilav pisirilir. Bir tavada 25 gr.margarin eritilir, Badem ile yesil fıstık pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanıp doğranmıs tavuk eti eklenip 2 dakika tavada çevrilir. Kavrulmuş badem ve tavuk eti pişirmiş olduğunuz safranlı pilava eklenip, karıstırılarak servise hazır edilir.