SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

Bezelye ve Safran ile Risotto

Bu İtalya'da Risotto con i Pisellini e Zafferano olarak bilinir.


Malzemeler


• 1 küçük soğan , soyulmuş ve çok ince doğranmış
• 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
• 4 avuç dondurulmuş çiğ veya pişmiş bezelye
• 340g/12oz arborio pirinç
• ½ pint tavuk veya en fazla 2 litre / 3 sebze stok , sıcak tutulması
• tutam bir safran , demlemeye 30 dakika bekleyip ılık suya batırılmış konuları daha sonra poşetler 2 ya da gergin, safran tozu
• 4 çorba kaşığı taze reggiano parmigiano rendelenmiş
• deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber


Hazırlama yöntemi


1. Yavru soğan hafifçe yarısı tereyağı kadar ama yumuşatılmış hiç renkli değil. bir bütün pirinç ekleyin gidip hızla tost taneleri sıcak tereyağı ve soğan kadar beş dakika ya da onlar, ama sıcak çatırdama kadar hiç usanmış değildir.


2. Sıcak stokunun ilk 3 kepçe ekleyin ve birlikte iyice karıştırın. daha fazla stok eklemek ve iyice karıştırın birlikte başlar, daha sonra 2 veya 3 dakika boyunca karıştırın, bir avuç hariç tüm bezelye ekleyin.


3. Bir seferde 1 ½ kepçe - - Eğer pişirme risotto aracılığıyla kaşık berabere kaşık arkasında açık bir uyanmak açan her zaman daha fazla hisse senedi ekleyerek, risotto pişirmeye devam edin. ısı şekilde değil çok hızlı risotto pişirmek izin bir göz atın.


4. Risotto iyice piştiğinde, başka bir deyişle pirinç taneleri ve ısırık ve ne pappy ne de kireçli için firma doku uygun, ısı alıp krem olduğunu.


5. Heyecan kalan tereyağı ve bezelye, safran Konuları gelen safran tozu veya gergin infüzyon, tat ve yarım peynir için baharat olarak. İyice karıştırın, sonra kapağı ve dört dakika bekletin.


6. Risotto sonra, dinlenmiş bir kez daha karıştırın ve ısıtılmış bir servis tabağına veya bireysel Plakalar üzerine transfer kalan peyniri serpin ve hemen servis yapın.