SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

SAFRAN RICE VE HAM Primavera


Verim: 2 porsiyon


• Az tuzlu tavuk suyu konservesi 1 1 / 3 su bardağı
• 3 / 4 su bardağı uzun taneli beyaz pirinç
• 1 / 4 çay kaşığı safran konuları ufalanmış
• 3 / 4 fincan dondurulmuş bezelye (unthawed)
• 1 1 / 3 su bardağı doğranmış jambon
• 1 su bardağı sarı dolmalık biber doğranmış
• yarıya 1 su bardağı kiraz domates,
• 2 yemek kaşığı (veya daha fazla) şişe balsamik


Bu tarif daha az veya 45 dakika hazırlanır. Buğulama kuşkonmaz ve bir baget accompaniments ve iyi. için tatlı ananas üzerinde ahududu ve doğranmış Şampanya gezdirin. getir suyu, pirinç ve kaynamaya safran ısı tencerede üzerinden yüksek orta ağır. Azaltmak ısı düşük, kapak ve 15 dakika kaynamaya. pirinç karışımı üstünde donmuş bezelye yerleştirin. pirinç kadar Kapak ve aşçı bezelye ve üzerinden pişer suyu yaklaşık 4 dakika daha uzun, emilir, yumuşak. Bu arada, yüksek ateşte ağır tavada ısıtın. dakika karıştırarak sık sık, yaklaşık 5 kahverengi ekle başlar jambon kadar pişirin jambon ve biber ve. ateşten tavaya alın. pirinç karışımı, domates ve 2 çorba kaşığı salata sosu ekleyin. karışımı kuru ise Toss, tablespoonfuls daha salata sosu ekleyerek. Tuz ve karabiber ekleyin. Hizmet ılık veya oda sıcaklığında.
________________________________________
Bon Appetit, Haziran 1999