SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

Safranlı Ekmek


Bir renk ve safran oldukça sıradışı lezzet düşkün ise, bu somun ekmekler geleneksel bir mutlu bir değişimdir. Sarı ve orangey derin bir ayırt edici, lezzet, doku daha ziyade ışık. Ince tost yapar.


Verimleri: 2 somun


• 1 / 2 çay kaşığı safran konuları
• kaynar su 1 / 3 bardak
• 1 paket aktif kuru maya
• 2 çorba kaşığı toz şeker
• 1 / 2 bardak ılık su (100-115 derece, yaklaşık)
• 1 yetersiz bardak süt buharlaşmış
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tepeleme çay kaşığı tuz
• 4-5 su bardağı çok amaçlı un, daha gerekirse


Pour safran ve sarp 5 dakika içinde kaynar su. Serin ve saklıdır. yükselişi Mix maya ve 2 şeker 1 / bardak ılık su ve bekleyin. Haşlanma süt ve tereyağı ve tuzu ekleyin. Serin. Birleştirmek bu üç karışımları ve iyi karışım. un, bir defada 1 bardak ekleyin ve tahta kaşıkla zor yendi. sert, yapışkan hamur yapmak için un yeterli kullanın. elastik kadar pürüzsüz ve yoğurun üzerine hafifçe unlanmış yüzey ve kapat hamur. bir tereyağlı kaseye koyun bir top haline Shape hamur, ve ceket tereyağı ile yüzey açın. Kapağı, yerde sıcak, taslak-serbest ve toplu olarak iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Aşağı Punch söndürmeye ve bir dakika daha yoğurun. toplu olarak iki katına kadar tekrar yükselmeye kase geri koy. ekmekler iki şekil, Punch aşağı ve teneke ekmek koymak da tereyağlı 8 X 4 X 2 inç. Kapak ve yine toplu olarak çift mayalanmaya bırakın.
Fırında dakika derece için 10 425 fırında ısıtılmış bir dakika sıcaklık 350 alt, daha sonra dereceye 25-20 ve devam pişirme için daha fazla ve kadar rengi koyu, parlak kabuk ekmek ile alt ve üst sesleri boş zaman çaldı eklemleri. Servisten önce rafları serin.
________________________________________
2002, Şubat Baskı Beşinci. 1973, From kitabın Sakal üzerine ekmekle James Beard