Verim: 4 porsiyon
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 45 dakika
Toplam Süre: 65 dakika
Malzemeler:
• Dörde 1 (3 pound) tavuk,
• 2-1/2 su bardağı tavuk suyu
• Numaralı seribaşı ve doğranmış 1 yeşil serrano (orta-sıcak) şili
• 3 inç taze zencefil, soyulmuş ve dilimlenmiş
• 2 tarçın, ezilmiş sopa
• 1 / 2 tatlı kaşığı deniz tuzu gevreği
• 2 soğan
• 6 yemek kaşığı Ghee (tereyağı açıklık)
• 1-1/4 bardak basmati pirinci
• 20 yeşil kakule pods
• 6 bütün karanfil
• 1 / 4 fincan badem beyazlatılmış
• 1 / 4 fincan, beyazlatılmış ve kabuklu antep fıstığı kabuklu
• 1 / 2 fincan mango parçaları, kuru üzüm veya üzüm kurutulmuş
• Ezilmiş 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu,
• Ezilmiş 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu,
• Doğranmış 4 diş sarımsak,
• Ezilmiş 1 tatlı kaşığı safran tozu veya 2 tutam safran konuları,
• Kıyılmış taze kişniş yaprakları,
Hazırlanışı:
Yer tavuk , hisse senedi, Şili, zencefil , tarçın veya alev geçirmez güveç tencere, tuz ve büyük, ağır. Bir taşım kaynadıktan, kapağı ateşi kısın ve kaynamaya 30 dakika ya da oldukça yumuşayana kadar. bir tabak tavuk çıkarın ve bir kenara koyun.
gerekli 2-1/2 bardak yapmak için eğer bir ölçme fincan içine dökün pişirme sıvı ve su ekleyin.
Çeyrek soğan, sonra taç yaprağı gibi katmanlara ayırmak. eriyene kadar tencere ve ısıya Ghee ekleyin. altın kadar soğan ve yavru ekleyin. Bir oluklu kaşıkla çıkartın ve küçük bir tabağa koyun.
Eklemek pirinç , kakule çıkıntıları ve tencereye karanfil, Tavada 2 dakika veya biraz kadar usanmış olan pirinç.
Geri tavuk kaydırmak için; eklemek badem , antep fıstığı , mango , kişniş , kimyon ve sarımsak . Tutam safran dakika karışımın içine pişirin 2.
Geri stok ve soğan ve, kapak, bir kaynamaya azaltmak, bir raddeye kadar pişirmek, rahatsız, 12 ila 15 dakika getirmek, pan. Pirinç ve ihale edilmelidir sıvı tamamen emilir. üstüne serpin kişniş.
Not: nefis lezzet daha eşit ve daha zengin olacaktır pişirme tavuk zaman kaldırmak cilt için olsa olağan olup Hint yolu üzerinde, eğer bırakın.