SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

SARIMSAK VE SAFRAN ÇORBASI


Verimleri: 4 porsiyon


• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı ekşi maya ekmek küp kesilmiş
• dörde 4 diş sarımsak,
• 1 / 3 fincan sek beyaz şarap
• Az tuzlu tavuk suyu 4 su bardağı konserve
• 2 cömert tutam safran konuları


Tuz 8 1/2-inch-thick Fransız ekmeği baget konuları yeşil soğan üstleri Safran veya 2 su bardağı rendelenmiş Manchego veya Monterey Jack Peynir kıyılmış taze frenk soğanı / dilim 1
orta-yüksek ateşte ağır tavada 4 yemek kaşığı yağ. ekmek küpleri ve sarımsak ve sote ekmek altın, yaklaşık 4 dakika ışık kadar ekleyin. şarap, sonra suyu ve safranı ekleyin, kaynatın. Azaltmak ısı, kapak ve 25 dakika kaynamaya. blender Püre çorba. Geri çorba tencereye. tuz ile Sezon. Firini 350 ° F. çerez kağıda Yerleştir Fransız ekmek dilimleri. 1 yemek kaşığı yağ kalan surun. Pişirmeye kadar hafifçe yaklaşık 8 dakika, tost. kruton üzerine serpin peynir. broiler Transfer çerez levha; kavrulmak kruton peynir eriyene kadar. her kapta 2 kruton yerleştirin. kaynamaya çorba getir. kruton üzerinde Pota. Frenk soğanı serpin ve birkaç safran konuları ve hizmet vermektedir.
________________________________________
Bon Appetit, Mart 1991