SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

RAWA (İRMİK) HELVA


Malzemeler:


• 1 su bardağı irmik (irmik buğday / krem)
• 2 / 3 su bardağı tereyağı
• 2 / 3 su bardağı şeker
• 10 kakule bakla, kabuklu, ve daha fazlası için tat sonra helva pişirilir ya da tohum, toprak
• 1 / 3 bardak beyazlatılmış öğütülmüş badem
• 1 / 3 su bardağı sultani üzüm
• 2 su bardağı süt
• ¼ tatlı kaşığı safran
• 20 tüm badem süslemek için


Yöntemi:


Düşük kaynama süt getir & safran ekleyin. Set kenara oda sıcaklığına kadar soğuması için.
safran ile süt oda sıcaklığına kadar soğutulur zaman, eşit rengi sarı süt yapmak ve süt safran ipliklerini terk edin.
kadar 5-to-7 dakika tereyağında hafifçe kavurun irmik, bej, orta ateşte hafif.
Heyecan şeker, zemin kakule, ve öğütülmüş badem içinde.
& Kuru üzüm süt safran karışımı ekleyin.
Aşçı yavaşça kuru ... Yaklaşık kadar sürekli karıştırarak 4-orta ateşte-6 dakika için.
Mayıs ve eklenti daha fazla zemin kakule istenen ilave edin eğer.
sıcak iken çanak hizmet üzerine Kaşık dışarı, ve tüm badem ile süsleyin yüzey.
çay, kahve veya süt ile servis yapın. Can buzdolabında & yemiş ertesi gün, ya soğuk veya ısıtılan.