SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

Safran ve Ayvalı Pilav (Osmanlı Mutfağı)

2 Su Bardağı Pirinç

2 Adet Ayva

3 Yemek Kaşığı Tereyağ

2 Su Bardağı Et Suyu

1 Yemek Kaşığı Dolma Fıstığı

1 Yemek Kaşığı Dolma Üzümü

1 Adet Kesme Şeker

1 Çay Kaşığı Safran

½ Limon Suyu

½ Çay Kaşığı Tarçın

Tuz

Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayıp kaynar kuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limonsuyu sıcak etsuyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp pirinçleri uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak servis yapın.Afiyet olsun…