SAFRANLI YEMEKLER

Since 2010

Krem Kakule Kuzu Safran (Shahi Korma)

Verim: 6 porsiyon

Hazırlama Süresi:
20 dakika
Pişirme Süresi: 1 saat, 30 dakika
Toplam Süre: 1 saat, 50 dakika


Malzemeler:


• Safran konuları Bir tutam (yaklaşık 1 / 8 çay kaşığı)
• 1-1/4 su bardağı krema
• 8 diş sarımsak
• Soyulmuş taze zencefil 1 (1 inç) küp,
• 5 yemek kaşığı kıyılmış badem beyazlatılmış
• Kullanım bölünmüş 1 su bardağı su veya et suyu,
• 7 yemek kaşığı bitkisel yağ
• 1 inç küp şeklinde kesilmiş kuzu kemikli £ 2,
• 10 tam kakule pods
• 6 bütün karanfil
• 1 (1 inç) tarçın çubuğu
• 2 orta boy soğan, soyulmuş ve doğranmış
• 1 çay kaşığı kişniş
• 2 çay kaşığı çörek otu zemin
• 1 / 2 çay kaşığı kırmızı biber
• 1-1/4 çay kaşığı tuz
• 1 / 4 tatlı kaşığı garam masala


Hazırlanışı:


Hafifçe buhar başlar sadece kadar krem sıcak. ilave edin, ateşten alın safran , konuları ve kenara koyun.

görev olarak ağır bir- blender veya küçük mutfak robotu , karışım sarımsak , zencefil , badem , ve bir hamur haline 7 yemek kaşığı suyu su veya. bir kenara bırakın.

Ağır, derin yapışmaz tava ve ısı orta-yüksek üzerinde bulunan yağ koyun. Kahverengi kuzu kalabalığa dikkat tabakası alınarak tavada tek gruplar halinde bir yer, yerleştirmek. Kaldırmak kuzu sıcak ve tutmak o kahverengi bir kase siz.

Içine aynı tava ve eklemek kakule, karanfil, tarçın yağı kalan. En kısa sürede karanfil, (birkaç saniye) genişletmek gibi soğan ekleyin ve hafif usanmış kadar tavada kızartın. orta ısı azaltın ve eklemek sarımsak-zencefil yapıştırın kişniş , kimyon ve kırmızı biber. usanmış kadar, başka bir 3-4 dakika karıştırmaya-fry devam edin.

Geri kuzu suları soğan) için ve birikmiş (dahil herhangi bir baharat ile birlikte tavada içinde tuz , krema ve kalan su veya et suyu. Kapak ve kaynatın. kisik azaltın ısı kuzu ihale saatine kadar 1 hakkında, sık sık karıştırarak kavurun. Yağsız kapalı herhangi bir yağ. Mix içinde garam masala . Kaynamaya ek olarak 3 dakika, kaldırmak tarçın sopa ve herhangi bir büyük baharat bakla. ile servis pirinç , istenirse.